Divizia Ingrediente

În domeniul ingredientelor pentru industria alimentară, MTC Romania, distribuie pe piaţa românească produsele unor companii cu tradiție, precum PALSGAARD A/S Danemarca si SACCO- CLERICI Italia.

Produse pentru industria laptelui

MTC Romania impreuna cu Sacco Clerici, Italia,  unul dintre cei mai mari producatori de  fermenti lactici si cheag, la nivel global, pune la dispozitia procesatorilor de lapte, o gama variata de produse, pentru a satisface cele mai inalte cerinte ale clientilor.

Echipa de ingineri tehnologi, MTC Romania impreuna cu specialistii de la Sacco Clerici, depun eforturi pentru a oferi cele mai bune solutii, in functie de necesitatile clientilor.

SACCO CLERICI ITALIA, pune la dispozitia procesatorilor de lapte o gama variata de produse :

  1. COAGULANTI SI ENZIME, produse de CAGLIFICIO CLERICI:

  • Cheaguri animale naturale 100%, obtinute din stomacele  rumegatoarelor( vita, oaie, capra). Punem la dispozitia fabricilor de lapte cheag animal natural in forma: lichida, granurala si pasta, produse exceptionale, recomandate pentru produsele de origine controlata.

Din 2014 partenerul nostru Caglificio Clerici este singurul producator din lume al cheagului animal nautral ce detine certificat Kosher.

  • Cheag chimozina Albamax,
  • Cheag microbian Microclerici disponibil in forma lichida sau pudra,
  • Lipaza este o enzima recomandata pentru a imbunatati gustul si aroma branzeturilor. Fiecare tip de lipaza asigura caracteristi proprii, in functie de provenienta: vitel, ied, miel.
  • Lactaza este o enzima ce reduce lactoza in glucoza si galactoza, pentru a obtine produse destinate persoanelor ce sufera de sensibilitate si intoleranta la lactoza.
  1. CULTURILE LACTICE SACCO

    se gasesc in varianta liofilizata sau congelata destinate pentru adaugare directa, in functie de cerintele specifice fiecarui client.

Va stam la dispozitie cu o gama variata de fermenti lactici, pentru:

Produse lactate mezofile: sana, lapte batut, smantana, Kefir.

Produse lactate termofile: iaurt

Culturile ce vi le propunem, sunt compuse din diverse mixuri de  tulpini, indispensabile pentru productia de produse lactate fermentate, cu coagul ferm, spart, de baut, simple sau cu diverse arome, pregatite sa intampine cerintele clientilor.

Branza :

  • Cu pasta moale: branza proaspata si tartinabila, branza cu pasta filata, cu mucegai,
  • Cu pasta semi-tare: cu mucegai, maturate, feta, telemea
  • Cu pasta tare: gen Parmesan, Pecorino.

Maturare la suprafata branzeturilor. Acestea protejeaza suprafata branzeturilor de microorganismele nedorite. Mentin aroma, textura specifica crustei si nuante diferite datorita reactiilor enzimatice date de acestea.

Aromatizare si formarea ochiurilor de fermentare. Acestea sunt create pentru a oferi diferite arome branzeturilor. Gama culturilor propionice permit realizarea nivelului dorit de ochiuri in produs, precum si dezvoltarea aromei caracteristice.

3.Culturi de drojdii si mucegaiuri esentiale pentru a creea arome si structuri specifice pentru diferite branzeturi si produse lactate fermentate. Detinem o gama variata de mucegai albastru pentru a garanta aroma, structura si nuanta dorita in branza. Gama este completata de tulpini de mucegai alb.

4. Produse pentru protectia produselor lactate:

-Culturile de bioprotectie din gama culturilor “4Protection”ajuta pentru a controla si proteja produsele,  de alterare si pentru a imbunatati termenul de valabilitate. Aceste culturi lupta impotriva diversilor contaminti,in special drojdii si mucegaiuri,  intr-un mod natural, putand fi utilizate pentru produsele cu “Eticheta curata”.

https://www.saccosystem.com/pdf/4_protection_DAIRY.pdf

Alte produse de protectie:

  • Cleriplast este un produs de acoperire pentru suprafata branzeturilor, disponibil in diferite concentratii de agenti anti-mucegai.
  • Clerizyma, contine lisozim, extras din ou, care previne dezvoltarea Clostridiilor in timpul maturarii branzeturilor.
  • Natacid, contine natamicina 50% si are rol de a inhiba dezvoltarea drojdiilor, mucegaiurilor si a toxinelor din produsele alimentare, prelungind durata de viata a acestora.
  • Nizina este un conservant natural ce inhiba dezvoltarea bacteriilor ce provoaca degradarea alimetelor.
  1. Gama produselor “4 Choise-milk free”este o gama de culturi pentru produsele lactate analog din soia, cocos, orez, etc.

https://www.saccosystem.com/pdf/Brochure_4CHOICE.pdf

  1. Gama produselor premium “4 Premium +”conține cele mai prestigioase amestecuri de tulpini lactice, capabile să îmbunătățească gustul, cremositatea, stabilitatea, aroma și parfumul fiecare produs. Din aceasta gama amintim produsele pentru: Skyr, Dahi.
  2. Culturi probiotice formate din tulpini individuale sau amestecuri complexe, cu diferite grade de documentare si studii clinic corelate.

8. Teste pentru lapte

  • Teste pentru determinarea antibioticelor din lapte

Reziduurile de antibiotice pun o problemă majoră industriei lactatelor pentru că pot inhiba culturile starter în timpul fabricării iaurtului şi a brânzei. Acest fenomen poate provoca pierderi mari fabricilor de lactate. La fel de importante şi mult mai grave sunt consecinţele care afectează sănătatea umană. Reziduurile pot duce la formarea antibiorezistenţei, apariţia alergiilor şi a hipersensibilităţii. Pentru fabricile de lapte este foarte important să aibă la îndemână un test pentru detectarea antibioticelor din laptele recepţionat, care ar putea inhiba culturile starter folosite în procesarea laptelui şi care au influenţe negative asupra sănătăţii omului.

  • Teste de fosfataza alcalina

Testele rapide pentru fosfataza alcalină se bazează pe determinarea activității fosfatazei alcaline care este complet inactivată la un tratament termic corect în procesul de pasteurizare (70 ̊ C timp de 10 sec. sau 63 ̊ C timp de 30 min.). In urma reacţiei rezultă o schimbare de culoare.

PALSGAARD A/S DANEMARCA este singura companie din lumea emulgatorilor și stabilizatorilor care ofera servicii complete, creând ingrediente cu caracteristici de performanță specializate. Emulgatorii și stabilizatorii permit alimentelor procesate să se comporte în moduri , care in vremurile  anterioare au fost imposibile. Ingredientele care au fost în mod normal incompatibile pot fi combinate armonios, permițând noi funcții și funcționalități interesante.