Noutăţi

Ianuarie 2016: Utilizarea lactazei în produsele lactate şi beneficiile ei

MTC ROMÂNIA – distribuitor al produselor Sacco şi Clerici din Italia, un important producător de ingrediente: culturi, cheag şi enzime – pune la dispoziţia unităţilor de prelucrare a laptelui enzima Lactase 6500 L, care descompune lactoza în glucoză şi galactoză. Pentru mai multe informaţii citiţi articolul la secţiunea – Publicaţii şi articole.

Aprilie 2015:Teste rapide colorimetrice pentru determinarea calitativă a falsificării laptelui , zerului și smântânii lichide prin adăugarea de agenți de neutralizare , cum ar fi NaOH , KOH, carbonați , bicarbonați , amoniac , diverse baze etc …

 Testele de neutralizare sunt  kituri  rapide, bazate pe o reacție colorimetrică care se dezvoltă în prezența substanțelor alcaline adăugate în lapte, zer sau smântână lichidă. Falsificarea  laptelui sau a derivatelor sale cu agenți de neutralizare este în mod normal o fraudă făcută pentru a ascunde variația acidității titrabilă și pH-ului la  laptele  prost conservat, ce are ca şi consecință o creştere  bacteriană mare. Pentru mai multe informaţii citiţi articolul la secţiunea – Publicaţii şi articole.

Sept 2014: Importanţa detectării reziduurilor de antibiotice în lapte şi principalele metode de verificare a pasteurizării corecte a laptelui

MTC ROMANIA va recomandă teste rapide Sacco-Clerici, pentru soluţionarea celor două aspecte, într-un articol apărut în septembrie, în numărul 13 al revistei Fabrica de Lapte. Pentru mai multe informaţii citiţi articolul la secţiunea – Publicaţii şi articole.

Dec 2013: Foliile CRYOVAC® CT vs Foliile termocontractibile convenţionale

Sealed Air Corporation, lider pe piaţa foliei termocontractibile de poliolefină pentru bunuri industriale şi de larg consum, lansează o tehologie radical nouă – CT.
CTSeria de folii CRYOVAC® CT furnizează o tehnologie nouă în cadrul industriei ambalării bazată pe o invenţie brevetată care incorporează pană la 50 de micro-straturi discrete, faţă de foliile shrink convenţionale care cuprind 1, 3 sau 5 straturi.

Mai 2010: Palsgaard® AMP 4448
Stiaţi că Palsgaard oferă cea mai eficientă alternativă la lecitina în ciocolată şi produse combinate?
Palsgaard® AMP 4448 înseamnă vascozitate stabilă şi scăzută şi reduceri de cost prin reducerea conţinutului de grăsimi şi producţie uniformă.

Dec 2009: Reinventarea poliolefinelor: noul CRYOVAC® CT-301

Sealed Air Corporation, lider pe piaţa foliei shrink poliolefină pentru bunuri industriale şi de larg consum, lansează astăzi noul Cryovac® CT-301, o folie shrink brevetată ultra-subţire, de înaltă performanţă.

Cryovac® CT-301 este primul produs dezvoltat pe noua platformă tehnologică Sealed Air, care permite, pentru prima oară, reducerea foliilor shrink pană la jumatate din grosime. Sealed Air este prima şi singura companie de pe piaţă care oferă folii shrink de 7µ ale căror avantaje principale includ:

 • Performanţa dovedită: proprietăţile foliei de 13-15µ într-o folie de 7µ
 • Bună rezistentă la forţă, rupere şi arsuri
 • Forţă de lipire şi de durabilitate sporite
 • Versatilitate dovedită pentru o gamă largă de echipamente shrink
 • Vizibilitate şi claritate excelentă
 • Mai puţine schimbari de role, fapt ce îmbunătăţeşte atat eficienţa operaţională, cat şi timpul în care sistemul este operaţional.

“Am anticipat eficienţa sporită în competiţia cu foliile de 11 şi 13µ, dar CT-301 ne-a depăsit aşteptările odată ce am început să o comercializăm. Am putut să “încadrăm” folia 7µ, în paralel cu foliile competitive de 15µ care merg la viteze mari fără să piardă nici un pachet”, a declarat Serafino Monaldi, Sales Manager pentru Europa de Sud. “Toţi noii noştri clienţi au evidenţiat două caracteristici care le-au influenţat decizia: aspectul, care face ambalajele mult mai atrăgătoare şi rolele lungi, care înseamnă productivitate sporită şi spaţiu de depozitare restrans. Suntem foarte multumiţi să le livrăm o folie de mare performanţă care aduce multe avantaje operaţionale, printre care: mai puţine shimbări de rolă, spaţiu de depozitare redus şi secvenţe de producţie mai lungi.” a adăugat Serafino Monaldi.

Lungimea rolelor standard Sealed Air este cu până la 2.6 km mai mare decât cea a foliilor nepliate de 15µ, dar asigură aceeaşi performanţă utilizând aplicaţii compatibile. Mai mult, CT-301 reduce costul operaţional general al clientului, deoarece permite schimbări mai rare de role şi reducerea pauzelor neplanificate pentru forţa de lucru, mai ales atunci când se confruntă cu un termen de finalizare a producţiei strâns.

Decenii de-a randul, grija pentru mediu a Sealed Air a urmărit în primul rand să diminueze cantitatea de deseuri rezultate în urma operaţiei de ambalare. Odată cu reducerea “amprentei” de carbon ca urmare a folosirii unei cantităţi scăzute de material, CT-301 oferă următoarele avantaje durabile:

 • Structura extrem de rezistentă şi ultra-subţire
 • Capacitatea de a inlocui materialele de până la de două ori mai groase
 • Temperaturi de contracţie mai scăzute.

Ianuarie 2008:Palsgaard® SA 6600-Recent patentat emulgator instant pentru blaturi de prăjituri

Palsgaard® SA 6600:
– convenabil, funţionalitate îmbunătăţită, cost de producţie atractiv

Palsgaard a dezvoltat un nou emulgator instant pentru blaturi de prăjituri care conferă acestora calităţi deosebite care nu depind de variaţiile de temperatură şi stabilizează produsul în timpul procesării din punct de vedere al aerării blatului.

Emulgatorul sub formă de pudră poate fi folosit la un dozaj mai scăzut decât cele sub formă de gel datorită conţinutului semnificativ ridicat de emulgator în raport cu conţinutul redus de apă.

Recomandăm Palsgaard® SA 6600 pentru testari la producătorii industriali de blaturi pentru prăjituri şi suntem pregătiţi să furnizăm mostre şi suport tehnic deopotrivă. Produsul va fi disponibil pe piaţa începând cu 15 aprilie 2008.

Ianuarie 2008: Emulgator revoluţionar pentru industria îngheţatei!

Palsgaard, furnizorul nostru de emulgatori pentru îngheaţată a lansat un nou emulgator: Palsgaard IceTriple®- “trei în unu”. Conferă produsului final toate cele 3 caracteristici care definesc o îngheţată de înaltă calitate:

 • cremozitate/caracteristici senzoriale
 • abilitatea de a rezista la socuri de temperatură
 • rezistenţă la topire

De ani de zile oamenii de ştiinţă, producătorii de îngheţată şi companiile care activează în industria îngheţatei în toată lumea s-au străduit să optimizeze fiecare din cei trei parametri.
Cu Palsgaard IceTriple® se obţin rezultate de top pentru cele trei caracteristici deodată!

Implementarea normelor HACCP

MTC ROMANIA a finalizat procesul de implementare a normelor HACCP în luna decembrie 2006.
Politica firmei în domeniul calităţii şi a siguranţei alimentului se poate citi în Declaraţia Directorului general.

Curs cu JIM BAGNOLA!

GIM BAGNOLA
In perioada 3-4 septembrie 2007, Agenţii de vanzări din MTC ROMANIA au urmat un nou modul de curs intitulat “TEAMING”,- facilitator Jim Bagnola, Senior Partner, The Leadership Group.

Curs de vânzări cu JIM BAGNOLA!

In perioada 21-22 august 2006, Directorii de zonă din MTC ROMANIA au urmat cursul “Customer Satisfaction Survey”, facilitator Jim Bagnola.

Intâlnire ASIL

La 15 noiembrie 2004 a avut loc la Poiana Braşov întâlnirea periodică a membrilor Asociatiei Specialiştilor din Industria Laptelui – ASIL.
MTC ROMANIA a prezentat cu această ocazie noua sa divizie de “Sisteme de igienizare”.

O nouă grupă de servicii şi produse
SISTEME DE IGIENIZARE

merak
Incepând din octombrie 2004, MTC ROMANIA oferă servicii şi produse de igienizare.
Noua ofertă se adresează următoarelor domenii: industria laptelui, producţia de lapte, centre de colectare şi ferme, industria cărnii, industria conservelor, industria băuturilor răcoritoare, băuturilor alcoolice si a berii, industria farmaceutică şi cosmetică.

IndAGRA 2004

indagra300
In perioada 3-7 noiembrie 2004, a avut loc a 9-a ediţie a Expoziţiei internaţionale de echipamente şi produse din domeniul agriculturii, zootehniei şi alimentaţiei.

MTC ROMANIA s-a numărat pentru a patra oară printre expozanţii IndAGRA. In cadrul Salonului de industrie alimentară, la secţiunea Utilaje pentru industria laptelui, MTC ROMANIA a prezentat produsele sale: ingrediente pentru industria alimentară, ambalaje şi sisteme de ambalare sub vid, precum şi noua grupă de servicii şi produse din domeniul sistemelor de igenizare.

News

Sept 2014:The Importance of detecting antibiotics’ residues in milk and the main methods of verifying correct milk pasteurization

MTC ROMANIA recommends rapid tests Sacco-Clerici to solve both aspects, in an article published in September, in the journal “Fabrica de Lapte”/ number 13.

Dec 2013: CT-Radicaly NEW Technology
Cryovac® CT films vs Conventional Shrink films.

Cryovac® CT series of films provides a radical new technological capability within the packaging industry. This patented innovation incorporates up to 50 discrete micro-layers compared to conventional shrink films, which are typically comprised 1, 3 or 5 layers.
CTCryovac® CT range of films provides unique high abuse properties and enhanced performance compared to significantly thicker conventional shrink films, with a 30% to 50% packaging weight reduction. This weight reduction directly translates to less raw materials and energy consumed, and a reduced number of packaging suppliers to provide an enhanced sustainability.

May 2010: Palsgaard® AMP 4448 – Turn shortage into economical benefits
Did you know that Palsgaard offers the most efficient alternative to lecithin in chocolate and compound products?
Palsgaard® AMP 4448 means stable and low viscosity and cost reductions from reduced fat contents and uniform production.

January 2010: Reinventing polyolefin: New Cryovac® CT-301
Cryovac® CT-301 is based on a totally new Sealed Air technology platform enabling, for the first time, the down gauging of shrink films up to twice the thickness. Sealed Air is the first and only Company to offer a 7µ shrink film, which key benefits include:

 • Proven Performance: 13-15µ film properties in a 7µ film
 • Combination of strength, tear, and burn resistance
 • Enhanced seal strength and durability
 • Proven versatility across a broad range of shrink equipment
 • Excellent optics and clarity
 • Fewer changeovers which improve operational efficiency and improve uptime

“We anticipated competing effectively against 11 and 13µ films but CT-301 exceeded our expectations as we began to commercialize. We were able to “drop in” 7µ film, behind competitive 15µ films running at high speeds and not even miss a beat,” commented Serafino Monaldi, Sales Manager for South Europe. “All our new customers pointed 2 aspects of their decision: better pack appearance and optics for shelf appeal and long rolls for improved productivity and lower inventory space.”

For decades, Sealed Air’s environmental performance efforts have focused primarily on reducing the amount of waste material produced from the packaging operation. In addition to reducing carbon footprint due to less material, CT-301 offers the following sustainable advantages:

 • Ultra Thin, Extremely Strong Structure
 • Ability To Replace Materials Up To Double The Thickness
 • Lower Tunnel Temperatures

“Longer length rolls and operational efficiencies are something our customers constantly ask for and we are pleased to be able to deliver a high performance film that enables many operational benefits such as fewer roll changeovers, less storage space and longer production runs. These things are very important to our customers,” added Serafino Monaldi.

Sealed Air’s standard roll lengths are up to 2.6 km longer than 15µ singlewound film yet provides similar performance with compatible applications. Moreover, CT-301 reduces a customer’s overall operational cost by enabling fewer roll changeovers and fewer unscheduled breaks for a workforce, especially when they are working on a tight deadline.

Ianuarie 2008:Palsgaard® SA 6600-Recent patentat emulgator instant pentru blaturi de prajituri

Palsgaard® SA 6600:
Palsgaard developed a new instant cake emulsifier called SA 6600 said to ensure cake quality irrespective of variations in temperature, and stabilise the product during processing by keeping air tightly bound within the batter.

The powdered emulsifier can be used at a reduced dosage than gels as the emulsifier content is significantly higher and the water content reduced.

We recommend Palsgaard® SA 6600 for test at cake factories and are ready to supply samples as well as technical support. The product is available on the market from the 15th of April.

January 2008: A revolutionary ice cream, emulsifier!

Palsgaard, our supplier of ice cream emulsifiers launched a new emulsifier: Palsgaard IceTriple® – three in one. The overall quality of an ice cream is determined by the three mentioned characteristics:
● Creaminess/sensory characteristics
● Ability to withstand heat shock
● Melting resistance
For years scientists, ice cream manufacturers and companies associated with the ice cream business worldwide have struggled to optimize each parameters.
With Palsgaard IceTriple® you obtain a top score on all three parameters!

Training with JIM BAGNOLA!
GIM BAGNOLA
From 3 to 4 September 2007, the area managers and internal sales from MTC ROMANIA attended the course “TEAMING”, held by Jim Bagnola, Senior Partner, The Leadership Group.
Jim’s workshop topics include Leadership, Stress Management, Customer Service, Coaching Skills, and Change—all in relation to “The Secrets of the Mind-Body Connection.” He inspires listeners to turn within and awaken to the reality of their own greatness. Jim’s goal is simple: to build Professional Human Beings.

The Implementation of HACCCP rules
MTC ROMANIA completed the implementation process of the HACCP rules in December 2006.
The firm’s policy in the domain of quality and of product’s safety can be read in The Statement of the General Manager.

Sales training with Jim Bagnola
From 21 to 22 August 2006, the area managers from MTC ROMANIA attended the course “Customer satisfaction survey”, held by Jim Bagnola.

Implementation of HACCCP rules
MTC ROMANIA is going through a full implementation process of HACCCP rules. In December 2005 we set out the project by appointing the HACCP team, whose goal is to finish the implementation process by the end of 2006.

ASIL meeting
On November 15th, 2004 the annual meeting of the members of the Association of Experts in Dairy Products (ASIL) took place. MTC Romania used this occasion to present its new department called “Hygiene Systems”

A new group of services and products
HYGIENE SYSTEMS

merak
Beginning with October 2004, MTC ROMANIA has been offering hygiene services and products.
Our latest offer addresses to the following sectors: milk industry, milk production, supplying centers and farms, meat industry, tins industry, beverage industry, alcoholic drinks industry and brewery, pharmaceuticals and cosmetics.

IndAGRA 2004
indagra300
Between 3-7 November 2004, the 9th edition of the International Exhibition for equipment and products in the field of agriculture, animal breeding and food took place. It was for the 4th time that MTC ROMANIA was among the IndAGRA exhibitors.
As part of the Show Room for food industry, within the sector: Machines for the Dairy Industry, MTC ROMANIA presented its products: ingredients for the food industry, packages and vacuum packaging systems, as well as the new group of services and products in the sector of hygiene systems.