Rep: Doamna Mariana Sâna, cine este MTC ROMÂNIA şi care este cheia succesului pe piaţa românească ştim, dar cum este după 10 ani?
Mariana Sâna: MTC-RO este si ramane aceeasi firma comerciala, care promoveaza si vinde producatorilor din industria alimentara ingrediente, ambalaje si utilaje. Cand spun aceeasi, nu glumesc deloc: suntem firma care avem o politica si o cultura pe care toti angajatii o respecta, indiferent de pozitia si functia din cadrul sistemului.

Rep: Credeti ca in firmele concurente nu se intampla la fel ?
M.S.: Nu as vrea sa comentez ceva despre firmele concurente, din contra sunt convinsa ca numai pe o piata libera, concurentiala ne putem masura puterea si succesul la adevarata dimensiune. Ceea ce nu inteleg este atitudinea fostilor angajati ai MTC, care lucreaza azi pentru concurenta sau in cadrul societatilor comerciale ale unor furnizori. Probabil ca la noile locuri de munca, acestia nu intalnesc aceleasi valori. Si acum inca aflam ca vorbesc neadevaruri despre MTC pe la clientii nostri. Aceste lucruri nu le-au invatat in firma noastra.

Rep: In definitiv oamenii sunt liberi sa plece si sa lucreze unde cred ca le este mai bine, nu credeti?
M.S.: Cum sa nu, dar calitatea oamenilor fac esenta vietii; eu cred in continuare ca de succesul firmei MTC-RO sunt responsabili angajatii in primul rand, apoi produsele, circumstantele pietii, si apoi inteleg si acest lucru – fostii angajati ce sa lucreze altceva, decat ceea ce au invatat foarte bine in firma noastra? De fapt stiu ca nu poti schimba pe nimeni, doar pe tine insuti-si daca reusesti acest lucru-atunci aduci schimbarea dorita in jurul tau.

Rep:Am intrat in NATO, se apropie anul 2007, cel cu intrarea in Uniunea Europeana. Cum va pregatiti?
M.S.: Cred din tot sufletul ca vom reusi acest lucru. Pot sa cred ca nu suntem destul de pregatiti, ca o sa ne fie greu, noua celor din Romania, cred ca si celor din UE cu noi, dar pana la urma eu sunt convinsa ca o sa ne mearga tuturor mai bine si ca noi meritam sa avem ocazia sa ne facem o viata mai buna.
Pana acum am fost prezenti doar in partea de procesare a laptelui, acum ne pregatim sa ajutam la partea de colectare a laptelui si de asigurare a igienei.
Ne pregatim pentru schimbarile care vor avea loc printr-o mai mare flexibilitate, intarim si dezvoltam preponderent relatiile cu unii furnizori traditionali, deschidem noi oportunitati de colaborare in dorinta de fi cat mai aproape de satisfacerea cerintelor clientilor nostri.
Suntem la fel de ocupati si preocupati ca pana acum, asteptam recertificarea conform ISO 9001/2001, asteptam intalnirea cu clientii si partenerii nostri la seminarul MTC iar sloganul nostru ramane acelasi:

Alege gustul ales de natură.