MTC ROMANIA vă propune ingrediente naturale pentru brânzeturi de calitate

Daca vorbim de produse lactate, suntem speciali şi avem gusturi balcanice regăsite în produse cu iz de “traditional”. Iaurtul trebuie să aibă gust usor acrişor, iar brânza  de burduf trebuie neaparat sa aibâ gustul specific tradiţional.

Prin natura sa, brânza de burduf conţine în proporţii variabile şi lapte de oaie, dar ce ne facem când acesta este obţinut sezonier având specificitate doar pentru sezonul cald. Unii procesatori ar spune ”adăugăm mai multă sare…pentru un efect suplimentar de conservare “, dar rima are şi un substrat foarte delicat. La un conţinut mare de sare drojdiile se dezvoltă foarte bine. Dacă mai avem şi nefericita situaţie de a păstra produsele într-un mediu umed, primim gratuit şi anumite mucegaiuri care adesea nu pot fi considerate “nobile”.

Astfel, suntem în situaţia ingrată de a ne afla la graniţa dintre procesator şi consumator şi în calitatea celui din urmă, am prefera să mâncăm un produs natural, tradiţional, dar şi sănătos înainte de toate.  Din fericire, putem evita aceste “surprize tehnologice” prin folosirea unor  fermenţi  lactici care au  menirea de a inhiba dezvoltarea drojdiilor şi mucegaiurilor. Mai mult decât atât, avem numeroase propuneri care pot susţine şi imbunătăţi producţia de lactate din Romania.

Pentru detalii suplimentare vă stăm la dispoziţie.

MTC ROMANIA IMPEX SRL

21 Decembrie 1989, nr.129, ap 53, Cluj-Napoca, tel 0264-412583, office@mtc.ro, www.mtc.ro