mtc vă propune ingrediente naturale Clerici pentru brânzeturi de calitate. MTC ROMÂNIA, parte a grupului MTC Holding Austria şi-a început activitatea în România în 1993, ca distribuitor de ingredinte şi sisteme de ambalare pentru industria alimentară. A fost un pionier în promovarea culturilor cu adăugare directă în vană.

MTC ROMÂNIA reprezintă pe piaţa românească firma Sacco-Clerici, o importantă companie italiană producătoare de ingrediente alimentare: culturi starter, probiotice şi protective, cheaguri, enzime şi conservanţi naturali. Dintre acestea vă prezentăm cheagul animal, enzimele si conservatii naturali Clerici destinate îmbunătăţirii calităţii brânzeturilor şi menţinerii calităţii lor pe întreaga perioadă de valabilitate.

Cheagul animal Clerici este obţinut din stomac de viţel sau miel atent selecţionat, liber de orice coagulant microbian, pepsină, chimozină recombinată, substanţe de colorare şi aromatizanţi.

Experienţa de  peste 130 de ani a firmei Caglificio Clerici, în producţia de cheag animal, a determinat obtinerea  în final a unui  produs pur. Toate acestea au făcut ca în prezent, mai mult din 50% din producţia de Grana Padano şi Parmegiano Reggiano din întreaga lume să utilizeze acest cheag.

Immagine6
Beneficii:
– 100% natural;
– compoziţie şi calitate constantă la fiecare lot;
– creşte randamentul în brănzeturi, datorită acţiunii specifice a enzimelor asupra cazeinei;
– ajută la obţinerea unei arome deosebite în produsele tradiţionale;
– respectă cele mai stricte cerinţe din punct de vedere al igienei.

Clerizima- este produsă în mod exclusiv din lizozimă, un principiu activ regăsit în natura. Lizozima este izolată din albuş de ou. Se recomandă utilizarea în branzeturi maturate. Cercetările au dovedit că lizozima reprezintă cea mai bună soluţie posibilă la problema balonării butirice.

Beneficii:
– exercită acţiunea anti-clostridială fără să interfereze cu procesarea sau flora bacteriană din lapte, păstrând caracteristicile organoleptice ale laptelui neschimbate;
– capacitate de solubilizare şi dispersabilitate bună;
– dozare uşoară şi sigură pentru operatori.

Lipaze– enzime pregastrice responsabile de eliberarea acizilor graşi cu catena scurtă şi medie care sunt în principal responsabili pentru aroma caracteristică de brânză. Lipazele Clerici sunt extrase din glandele de la baza limbii mieilor şi viţeilor. Sunt utilizate ca  mijloace naturale de a imbogăţi gustul produselor lactate.

Beneficii :
– îmbogăţeşte aroma produselor lactate;
– reduce costurile de producţie prin scurtarea timpului necesar ajungerii la maturare a produselor.

Natacid- conţine 50% natamicină activă  produsă prin fermentarea unei tulpini nemodificate genetic de Streptomyces natalensis. Este  recomandat în multe tipuri de alimente şi băuturi pentru a preveni creşterea drojdiilor şi mucegaiurilor.

Beneficii:
– este eficace împotriva unei game largi de mucegaiuri, fungi şi tulpini de drojdii, îmbunătăţind atât aspectul estetic al produselor cât şi termenul de valabilitate;
– reduce riscul producerii micotoxinelor fungice;
– nu afectează negativ aspectul, aroma, gustul sau culoarea produselor alimentare;
– nu are nici un efect asupra culturilor lactice;
– mult mai eficient decât conservanţii chimici, la dozaj mult mai redus.

Niside este un produs care conţine nizină, o polipeptidă produsă de tulpini de Lactococcus lactis. Este utilizată ca un conservant natural  în alimente care necesită o perioadă de valabilitate mai lungă: produse procesate termic, conserve, riccotta, ouă lichide, lapte pasteurizat sau cu arome, branzeturi, alte produse lactate, tăieţei, produse de fermentaţie şi mezeluri.

Beneficii:
– Are activitate antimicrobiană împotriva unei game largi de bacterii Gram pozitive, în particular acelea care produc spori.
– Inhibă anumite tulpini patogene din alimente, precum Clostridium botulinum, Staphylococ­cus aureus, Streptococcus haemolyticus, Lysteria monocytogenes, Bacillus stearothermophilus, etc.
– In produse lactate: branzeturi (procesate, moi, acidificate) prăjituri lactate pasturizate, lapte proaspat sau UHT, la un dozaj de 50-100 ppm,  poate prelungi perioada de conservare de 4 până la 6 ori.

ing tehnolog Alina Mureşan

MTC ROMANIA IMPEX SRL, 21 Decembrie 1989, nr.129, ap 53, Cluj-Napoca, tel 0264-412583, www.mtc.ro, office@mtc.ro

Cheese and nuts 29218_2