top_palsgaard

Ce Este Nou?

Ianuarie 2016: Utilizarea lactazei în produsele lactate şi beneficiile ei

nou Se estimează că aproximativ 70% din populaţia globului suferă de intoleranţă la lactoză...

Mai multe

Aprilie 2015: Teste de neutralizare

Recomandate pentru determinarea calitativă a falsificării laptelui ...

Mai multe

Stabilizatori şi Emulgatori pentru Industria Laptelui

Diversitatea produselor pe bază de lapte este foarte mare şi în continuă creştere. MTC ROMÂNIA vine în întâmpinarea cerinţelor şi aşteptărilor clienţilor prin dezvoltarea unor produse în pas cu nevoile şi schimbările de pe piaţă.

MTC ROMÂNIA se dedică pentru a vă oferi doar soluţiile cele mai bune, dezvoltate şi testate în fabricile pilot ale furnizorului nostru, susţinute de tehnicienii noştri pregătiţi să vă asiste în aplicaţiile dumneavoastră.

Produsele: amestecuri de emulgatori şi (sau) stabilizatori gata pentru a fi utilizaţi, dezvoltaţi pentru aplicaţii specifice.

Aplicaţii – Produse lactate fermentate
stab_lap2.2.
Conferă produselor dumneavoastră consistenţa şi cremozitatea dorită, împiedicând sinereza pe toată durata termenului de valabilitate a produsului finit.

Lapte recombinat
stab_lap3.31
Dacă laptele proaspăt nu este disponibil, laptele recombinat este o alternativă. Poate fi un produs cu termen de valabilitate lung, pe bază de lapte praf, grăsimi vegetale sau din lapte, apă, stabilizatori şi emulgatori.

Lapte cu ciocolată
stab_lap4.4
La acest produs şi la cele similare, trebuie parcurşi toti paşii necesari pentru menţinerea în suspensie a particulelor de cacao. Pentru aceasta, dozajul emulgatorilor şi stabilizatorilor trebuie ales cu grijă, conform specificaţiilor, reţetelor şi procesului folosit.

Budinca gelificată sau cremoasă
stab_lap8.
Aceste deserturi pe bază de lapte sunt bine cunoscute în toată lumea, uneori şi sub alte denumiri. Un amestec de stabilizatori şi emulgatori bine echilibrat va da un produs cu proprietăţile dorite de textură şi menţinere a formei.

Deserturi spumă
chocolate pudding_200x150
Acestea sunt de obicei aerate cu înglobare de aer între 50-100%. Au la bază grasime din lapte sau vegetală. Gama traditională include ciocolată şi vanilie, dar produsele cu fructe câştigă teren. Structura spumei poate varia considerabil de la celule de aer închise/mici la o structura mai deschisă cu o tentă umedă în funcţie de preferinţele consumatorului. Caracteristicile produsului final pot fi controlate modificând stabilizatorul sau emulgatorul ales.

Crema de brânză
stab_lap7.7
Este utilizată ca atare şi de asemenea ca ingredient în preparate. Crema, cu variante texturale minore, neînsemnate, are o consistenţă de pastă netedă şi se poate unge uşor şi fin.

Frişca
stab_lap8.8.
Frişca bătută este folosită tradiţional pentru decorarea prăjiturilor şi a deserturilor. Aceasta are la bază grăsime lactată sau vegetală.