top-parteneri

Ce Este Nou?

Ianuarie 2016: Utilizarea lactazei în produsele lactate şi beneficiile ei

nou Se estimează că aproximativ 70% din populaţia globului suferă de intoleranţă la lactoză...

Mai multe

Aprilie 2015: Teste de neutralizare

Recomandate pentru determinarea calitativă a falsificării laptelui ...

Mai multe

Noutăţi

Ianuarie 2016: Utilizarea lactazei în produsele lactate şi beneficiile ei

MTC ROMÂNIA – distribuitor al produselor Sacco şi Clerici din Italia, un important producător de ingrediente: culturi, cheag şi enzime – pune la dispoziţia unităţilor de prelucrare a laptelui enzima Lactase 6500 L, care descompune lactoza în glucoză şi galactoză. Pentru mai multe informaţii citiţi articolul la secţiunea – Publicaţii şi articole.

Aprilie 2015:Teste rapide colorimetrice pentru determinarea calitativă a falsificării laptelui , zerului și smântânii lichide prin adăugarea de agenți de neutralizare , cum ar fi NaOH , KOH, carbonați , bicarbonați , amoniac , diverse baze etc …

 Testele de neutralizare sunt  kituri  rapide, bazate pe o reacție colorimetrică care se dezvoltă în prezența substanțelor alcaline adăugate în lapte, zer sau smântână lichidă. Falsificarea  laptelui sau a derivatelor sale cu agenți de neutralizare este în mod normal o fraudă făcută pentru a ascunde variația acidității titrabilă și pH-ului la  laptele  prost conservat, ce are ca şi consecință o creştere  bacteriană mare. Pentru mai multe informaţii citiţi articolul la secţiunea – Publicaţii şi articole.

Sept 2014: Importanţa detectării reziduurilor de antibiotice în lapte şi principalele metode de verificare a pasteurizării corecte a laptelui

MTC ROMANIA va recomandă teste rapide Sacco-Clerici, pentru soluţionarea celor două aspecte, într-un articol apărut în septembrie, în numărul 13 al revistei Fabrica de Lapte. Pentru mai multe informaţii citiţi articolul la secţiunea – Publicaţii şi articole.

Dec 2013: Foliile CRYOVAC® CT vs Foliile termocontractibile convenţionale

Sealed Air Corporation, lider pe piaţa foliei termocontractibile de poliolefină pentru bunuri industriale şi de larg consum, lansează o tehologie radical nouă – CT.
CTSeria de folii CRYOVAC® CT furnizează o tehnologie nouă în cadrul industriei ambalării bazată pe o invenţie brevetată care incorporează pană la 50 de micro-straturi discrete, faţă de foliile shrink convenţionale care cuprind 1, 3 sau 5 straturi.

Mai 2010: Palsgaard® AMP 4448
Stiaţi că Palsgaard oferă cea mai eficientă alternativă la lecitina în ciocolată şi produse combinate?
Palsgaard® AMP 4448 înseamnă vascozitate stabilă şi scăzută şi reduceri de cost prin reducerea conţinutului de grăsimi şi producţie uniformă.

Dec 2009: Reinventarea poliolefinelor: noul CRYOVAC® CT-301

Sealed Air Corporation, lider pe piaţa foliei shrink poliolefină pentru bunuri industriale şi de larg consum, lansează astăzi noul Cryovac® CT-301, o folie shrink brevetată ultra-subţire, de înaltă performanţă.

Cryovac® CT-301 este primul produs dezvoltat pe noua platformă tehnologică Sealed Air, care permite, pentru prima oară, reducerea foliilor shrink pană la jumatate din grosime. Sealed Air este prima şi singura companie de pe piaţă care oferă folii shrink de 7µ ale căror avantaje principale includ:

 • Performanţa dovedită: proprietăţile foliei de 13-15µ într-o folie de 7µ
 • Bună rezistentă la forţă, rupere şi arsuri
 • Forţă de lipire şi de durabilitate sporite
 • Versatilitate dovedită pentru o gamă largă de echipamente shrink
 • Vizibilitate şi claritate excelentă
 • Mai puţine schimbari de role, fapt ce îmbunătăţeşte atat eficienţa operaţională, cat şi timpul în care sistemul este operaţional.

“Am anticipat eficienţa sporită în competiţia cu foliile de 11 şi 13µ, dar CT-301 ne-a depăsit aşteptările odată ce am început să o comercializăm. Am putut să “încadrăm” folia 7µ, în paralel cu foliile competitive de 15µ care merg la viteze mari fără să piardă nici un pachet”, a declarat Serafino Monaldi, Sales Manager pentru Europa de Sud. “Toţi noii noştri clienţi au evidenţiat două caracteristici care le-au influenţat decizia: aspectul, care face ambalajele mult mai atrăgătoare şi rolele lungi, care înseamnă productivitate sporită şi spaţiu de depozitare restrans. Suntem foarte multumiţi să le livrăm o folie de mare performanţă care aduce multe avantaje operaţionale, printre care: mai puţine shimbări de rolă, spaţiu de depozitare redus şi secvenţe de producţie mai lungi.” a adăugat Serafino Monaldi.

Lungimea rolelor standard Sealed Air este cu până la 2.6 km mai mare decât cea a foliilor nepliate de 15µ, dar asigură aceeaşi performanţă utilizând aplicaţii compatibile. Mai mult, CT-301 reduce costul operaţional general al clientului, deoarece permite schimbări mai rare de role şi reducerea pauzelor neplanificate pentru forţa de lucru, mai ales atunci când se confruntă cu un termen de finalizare a producţiei strâns.

Decenii de-a randul, grija pentru mediu a Sealed Air a urmărit în primul rand să diminueze cantitatea de deseuri rezultate în urma operaţiei de ambalare. Odată cu reducerea “amprentei” de carbon ca urmare a folosirii unei cantităţi scăzute de material, CT-301 oferă următoarele avantaje durabile:

 • Structura extrem de rezistentă şi ultra-subţire
 • Capacitatea de a inlocui materialele de până la de două ori mai groase
 • Temperaturi de contracţie mai scăzute.

Ianuarie 2008:Palsgaard® SA 6600-Recent patentat emulgator instant pentru blaturi de prăjituri

Palsgaard® SA 6600:
- convenabil, funţionalitate îmbunătăţită, cost de producţie atractiv

Palsgaard a dezvoltat un nou emulgator instant pentru blaturi de prăjituri care conferă acestora calităţi deosebite care nu depind de variaţiile de temperatură şi stabilizează produsul în timpul procesării din punct de vedere al aerării blatului.

Emulgatorul sub formă de pudră poate fi folosit la un dozaj mai scăzut decât cele sub formă de gel datorită conţinutului semnificativ ridicat de emulgator în raport cu conţinutul redus de apă.

Recomandăm Palsgaard® SA 6600 pentru testari la producătorii industriali de blaturi pentru prăjituri şi suntem pregătiţi să furnizăm mostre şi suport tehnic deopotrivă. Produsul va fi disponibil pe piaţa începând cu 15 aprilie 2008.

Ianuarie 2008: Emulgator revoluţionar pentru industria îngheţatei!

Palsgaard, furnizorul nostru de emulgatori pentru îngheaţată a lansat un nou emulgator: Palsgaard IceTriple®- “trei în unu”. Conferă produsului final toate cele 3 caracteristici care definesc o îngheţată de înaltă calitate:

 • cremozitate/caracteristici senzoriale
 • abilitatea de a rezista la socuri de temperatură
 • rezistenţă la topire

De ani de zile oamenii de ştiinţă, producătorii de îngheţată şi companiile care activează în industria îngheţatei în toată lumea s-au străduit să optimizeze fiecare din cei trei parametri.
Cu Palsgaard IceTriple® se obţin rezultate de top pentru cele trei caracteristici deodată!

Implementarea normelor HACCP

MTC ROMANIA a finalizat procesul de implementare a normelor HACCP în luna decembrie 2006.
Politica firmei în domeniul calităţii şi a siguranţei alimentului se poate citi în Declaraţia Directorului general.

Curs cu JIM BAGNOLA!

GIM BAGNOLA
In perioada 3-4 septembrie 2007, Agenţii de vanzări din MTC ROMANIA au urmat un nou modul de curs intitulat “TEAMING”,- facilitator Jim Bagnola, Senior Partner, The Leadership Group.

Curs de vânzări cu JIM BAGNOLA!

In perioada 21-22 august 2006, Directorii de zonă din MTC ROMANIA au urmat cursul “Customer Satisfaction Survey”, facilitator Jim Bagnola.

Intâlnire ASIL

La 15 noiembrie 2004 a avut loc la Poiana Braşov întâlnirea periodică a membrilor Asociatiei Specialiştilor din Industria Laptelui – ASIL.
MTC ROMANIA a prezentat cu această ocazie noua sa divizie de “Sisteme de igienizare”.

O nouă grupă de servicii şi produse
SISTEME DE IGIENIZARE

merak
Incepând din octombrie 2004, MTC ROMANIA oferă servicii şi produse de igienizare.
Noua ofertă se adresează următoarelor domenii: industria laptelui, producţia de lapte, centre de colectare şi ferme, industria cărnii, industria conservelor, industria băuturilor răcoritoare, băuturilor alcoolice si a berii, industria farmaceutică şi cosmetică.

IndAGRA 2004

indagra300
In perioada 3-7 noiembrie 2004, a avut loc a 9-a ediţie a Expoziţiei internaţionale de echipamente şi produse din domeniul agriculturii, zootehniei şi alimentaţiei.

MTC ROMANIA s-a numărat pentru a patra oară printre expozanţii IndAGRA. In cadrul Salonului de industrie alimentară, la secţiunea Utilaje pentru industria laptelui, MTC ROMANIA a prezentat produsele sale: ingrediente pentru industria alimentară, ambalaje şi sisteme de ambalare sub vid, precum şi noua grupă de servicii şi produse din domeniul sistemelor de igenizare.