top_palsgaard

Ce Este Nou?

Ianuarie 2016: Utilizarea lactazei în produsele lactate şi beneficiile ei

nou Se estimează că aproximativ 70% din populaţia globului suferă de intoleranţă la lactoză...

Mai multe

Aprilie 2015: Teste de neutralizare

Recomandate pentru determinarea calitativă a falsificării laptelui ...

Mai multe

Emulgatori şi Stabilizatori pentru îngheţată

MTC ROMANIA oferă emulgatori şi amestecuri de emulgatori şi stabilizatori Palsgaard A/S, pentru orice tip de desert congelat ca îngheţata premium sau standard, produse cu conţinut scăzut de grăsime, îngheţată pe bază de apă, şerbet sau sorbet.

Principalele efecte ale emulgatorilor/stabilizatorilor în producţia de îngheţată:
- Facilitează introducerea aerului în mix conferind o creştere ridicată şi stabilă în volum
- Previne formarea cristalelor de gheaţă conferind o textură uniformă şi fără aglomerări
- Conferă o topire lentă îngheţatei
- Protejează îngheţata împotriva neplăcerilor produse de şocuri termice din timpul distribuţiei şi transportului.

Ingheţată standard
pALSGAARD_ice_cream_lawfat
Datorită flexibilităţii produselor Palsgaard, acestea au aplicaţii în mai multe tipuri de îngheţată: pachete de familie, pahare şi cornete, îngheţată servită moale, îngheţată cu conţinut caloric scăzut.

Ingheţată premium
1.1.
Acest tip de îngheţată este caracterizat prin cremozitate, textură fină, fără cristale de gheaţă sesizabile.

Sorbet si şerbet
sorbet_250x192
Datorită gamei Palsgaard aceste tipuri de produse pot fi obţinute cu o textură de îngheţată cremoasă şi răcoroasă.

Îngheţată pe bază de apă
Palsgaard_water ice - 3 colour
Principala funcţie a stabilizatorului în această aplicaţie este aceea de a controla formarea cristalelor de gheaţă şi menţinerea culorii şi aromei.

Îngheţată extrudată pe bază de apă
clown-face_250x199 Această tehnologie oferă posibilitatea obţinerii unor forme interesante de îngheţată. Prin incorporarea de aer în produs textura acestuia devine mai cremoasă.

Mouss-uri congelate
chocolate_mousse
Ingredientele folosite la fabricarea acestor produse sunt aceleaşi ca şi în cazul îngheţatei, emulgatorul/stabilizatorul făcând diferenţa. Pentru că este un produs care se serveşte la 50C, principala funcţie a ingredientelor este de a menţine structura aerată.